musical

Hoe schrijf ik een musicalreview?

Op Musical.nl is het mogelijk je eigen korte recensie/review te schrijven. Je krijgt de mogelijkheid kort en krachtig te vertellen wat je van de musical vond. De lengte van een recensie op Musical.nl zal maximaal 3 alinea’s zijn. Dit simpelweg omdat we de recensies van de bezoekers kort en krachtig willen houden met een sterrenbeoordeling als eindcijfer voor de musical.
 
Maar ook bij een korte recensie komt meer kijken dan alleen maar het schrijven van een persoonlijke mening. Als je een goede recensie wilt schrijven moet je jezelf dwingen om de musical objectief te benaderen en let je vooral op de amusementswaarde van een musical. Een voorstelling kan tot in de puntjes van hoge kwaliteit zijn, maar indien de voorstelling je geen vermakelijke avond heeft bezorgt heb je nog altijd te maken met een mindere productie. Tevens heb je bij musicals vaak te maken met elke avond een net iets andere cast, maak daarom altijd duidelijk wie de rol die avond speelde en waarom hij of zij goed of slecht was.
 
Alle recensies die geschreven worden kunnen door ons worden aangepast op lengte en woordgebruik. Vergeet niet dat wanneer je alleen kort even iets wilt melden over een musical, dan is het forum van De MusicalBende een goed alternatief!