musical

De Tovenaar van OZ (Musical)


Na de realisatie van de grootschalige en kwalitatief hoogwaardige producties: Sjakie en de Chocoladefabriek, Narnia, Kruistocht in Spijkerboek (6 Musical Award nominaties) en Oorlogswinter (winnaar Musical world Award) start dit najaar de tour van de Tovenaar van Oz met meer dan 70 voorstellingen in de periode oktober 2013 t/m mei 2014 in de theaters in Nederland en Belgie.De Tovenaar van OZ, in de Young Performance Edition, is de nieuwe productie van het Nationaal Jeugd Musical Theater

Speeldatum van do 02.10.2014 t/m do 15.05.2014


6.3

Waardering bezoekers 6.3 / 10


Deel:

De Tovenaar van OZ Actueel


Nationaal Jeugd Musical Theater brengt Tovenaar van Oz

De Tovenaar van OZ, in de Young Performance Edition, is de nieuwe productie van het Nationaal Jeugd Musical Theater

Foto's De Tovenaar van OZ


Wist je dat?!

De De Tovenaar van OZ (originele titel The Wonderful Wizard of Oz) een Amerikaans kinderboek is uit 1900, geschreven door L. Frank Baum. Het boek kreeg vooral bekendheid door de vele bewerkingen die ervan zijn gemaakt, waaronder de verfilming uit 1939


Meer informatie over De Tovenaar van OZ, Musical

Na de realisatie van de grootschalige en kwalitatief hoogwaardige producties: Sjakie en de Chocoladefabriek, Narnia, Kruistocht in Spijkerboek (6 Musical Award nominaties) en Oorlogswinter (winnaar Musical world Award) start dit najaar de tour van de Tovenaar van Oz met meer dan 70 voorstellingen in de periode oktober 2013 t/m mei 2014 in de theaters in Nederland en Belgie.
 
Over De Tovenaar van Oz
Het verhaal van schrijver Lyman Frank Baum (1856-1919) gaat over het meisje Dorothy uit Kansas dat bij haar Oom Henry en Tante Em in Kansas woont en onbegrepen droomt van een sprookjesland “somewhere over de rainbow”.
 
Op een dag steekt er een storm op die haar meesleurt en haar in het kleurrijke Land van Oz doet belanden. Toch verlangt Dorothy  naar Kansas, maar de enige die haar kan helpen is de machtige en magische tovenaar van Oz. Op weg naar Emerald City ontmoet zij de vogelverschrikker zonder verstand, de roestige blikken man zonder hart en de laffe leeuw zonder moed.
 
Het ensemble bestaat uit 32 NJMT-spelers in de leeftijd van 7 tot 18 jaar per cast. Er zijn 3 spelersgroepen geformeerd.
 
Daarnaast spelen in de Tovenaar van Oz 7 volwassen acteurs in de rollen van Vogelverschrikker, Laffe Leeuw, Blikken Man, De goede Heks van het Noorden/Tante Em, De boze heks van het Westen/Miss Gultch,  De poortwachter/Oom Henry en de Tovenaar van Oz  (professor Marvel) zelf.  Medio juni2013 zal de cast bekend worden gemaakt.
 
Regie: Jaap Dijkhuis
Vocale leiding:Marieke van Diepen
Choreografie:Bart Christiaens                        
Artistieke leiding:Joanna Woud
Kap en grime: Sebastiaan van der Ham
Artwork: Same Same
 
 
De Tovenaar van OZ Facebook twitter website

De Tovenaar van OZ