Unknown column 'musical_id' in 'where clause' SELECT * FROM press_categories WHERE musical_id =375 Dreamgirls | Musical.nl
musical

Dreamgirls (Musical)


Dreamgirls is de grootste reizende musical van het theaterseizoen 2014-2015, met in de hoofdrollen Berget Lewis, Pearl Jozefzoon, Aïcha Gill en Edwin Jonker.
 
Na het succes van Flashdance brengt Albert Verlinde Entertainment in samenwerking met de grootste regiotheaters van Nederland opnieuw een grootschalige musical op de planken. Gebaseerd op het leven van The Supremes en Diana Ross vertelt Dreamgirls het verhaal van The Dreamettes, drie zangeressen (Effie, Deena en Lorrell) die naam willen maken in de muziekwereld. Wanneer Effie haar plaats als leadzangeres moet afstaan aan de meer commerciële Deena, ontstaat er onenigheid. Maar de bom barst pas echt als manager Curtis uiteindelijk besluit Effie uit de groep te zetten.
 
De musical werd in 2006 verfilmd met Beyoncé Knowles, Jennifer Hudson, Jamie Foxx en Eddie Murphy in de hoofdrollen. Deze film heeft het prachtige verhaal bij een groot publiek bekend gemaakt. Liedjes uit de musical als "I Am Changing", "One Night Only" en "And I Am Telling You I'm Not Going" werden grote hits.
 
De musical wordt aangevoerd door twee van Nederlands beste zangeressen: Berget Lewis (Ladies of Soul) en Pearl Jozefzoon (The Voice of Holland), die samen met een ijzersterke cast en een 7-koppige live-band een nieuwe musicalsensatie naar het theater brengen.
 

Speeldatum van wo 17.09.2014 t/m zo 26.07.2015
Première Rotterdam, zo 28.09.2014


8.0

Waardering bezoekers 8.0 / 10


Deel:

Dreamgirls Actueel


Swingende première Dreamgirls in Nieuwe Luxor

ROTTERDAM – Na een flinke reeks aan promotionele optredens de afgelopen weken was het gistermiddag dan eindelijk zover; de galapremière van Dreamgirls.


Pearl Jozefzoon wordt tweede Dreamette in musical ‘Dreamgirls’

Albert Verlinde Entertainment maakt vandaag een nieuwe hoofdrol bekend van de musical ‘Dreamgirls’. Naast Berget Lewis gaat nu ook Pearl Jozefzoon onderdeel uitmaken van de meidengroep ‘The...

Foto's Dreamgirls

VideoMeer informatie over Dreamgirls, Musical

De rol van Effie White is het acteerdebuut van Berget Lewis, een mooie aanvulling op haar uiterst succesvolle zangcarrière. “Er is echt maar één musical waaraan ik mijn medewerking zou kunnen verlenen en dat is ‘Dreamgirls’” aldus Berget Lewis. “De musical slaat een brug tussen theater en popmuziek. Het is bijzonder dat ik in een productie mag staan waarin mijn voorbeelden zoals Beyoncé en Jennifer Hudson, Jamie Foxx en Eddie Murphy hebben gespeeld. Dat zijn toch niet de minste namen!”
 
 
“De filmversie van ‘Dreamgirls’ heeft een hele nieuwe generatie aangesproken en de beroemde songs zijn, o.a. door de rol van Beyoncé, opnieuw wereldhits geworden,” zegt directeur Jeroen Dona. ‘Dreamgirls’ zal in de 23 grootste regiotheaters van Nederland te zien zijn. “Dit seizoen werken we al samen met deze theaters voor de musical Flashdance,” laat Dona weten. “Dat is ons zo goed bevallen dat we in ‘Dreamgirls’ een waardig opvolger hebben gevonden. Volgend theaterseizoen kunnen we deze grootse musical, met Broadway-allure, aan publiek in hun eigen regio laten zien. Deze stijl, uitstraling en allure passen perfect bij een muzikaal fenomeen als Berget Lewis. Wij zijn dan ook erg gelukkig met haar medewerking en kijken nu al uit naar de eerste repetitiedag om omver geblazen te worden door haar stem!”
website

Dreamgirls Reviews

Willy de Vree
24 feb 2015
rating 4.0 / 10
Het swingt

Op 19 februari 2015 in Carre te AMSTERDAM deze musical gezien. Het swingt de hele voorstelling, Bergit Lewis speelt een top-rol, Carola Dijkhuizen als Deena Jones en...

Lees meer
Dreamgirls
 RESERVEER NU RECHTSTREEKS BIJ EVENTIM
0900-4000444 45ct/pm